Waarom WalkQr inschakelen als jouw recruiter?

In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds uitdagender wordt en het vinden van geschikt personeel een ware kunst lijkt te zijn, kan het samenwerken met een partner als WalkQr een slimme zet zijn. Maar waarom zou je juist voor werving en selectie bij WalkQr kiezen? We zullen dit hieronder toelichten.

Wat kan WalkQr voor je betekenen?

Werving en selectie, ofwel recruitment, is het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van de juiste kandidaten voor openstaande posities. Voor WalkQr ligt de grootste uitdaging in het vinden van kandidaten die niet alleen qua vaardigheden en ervaring passen bij de functie, maar ook naadloos aansluiten bij de bedrijfscultuur en waarden van jouw organisatie.

Bij WalkQr nemen we een breed scala aan taken op ons. Hieronder valt het opstellen van aantrekkelijke vacatureteksten, actieve promotie van deze vacatures, screening van kandidaten, het aangaan van contact met potentiële kandidaten, en uiteindelijk het succesvol afronden van het selectieproces.

Waarom zou je WalkQr inschakelen?

Doen we iets unieks? Nee, maar wel op een manier die past bij jouw organisatie. Nog steeds hebben we te maken met een krappe arbeidsmarkt. Iedereen voelt dat aan; werkzoekenden, bedrijven maar ook recruiters. Daarom werkt het gewoon prettig als je gezamenlijk optrekt in het behalen van hetzelfde doel. WalkQr kan van dienst zijn omdat we beschikken over de juiste tools en resources. Wij hebben het netwerk en onderhouden dat ook! Hierbij komt de waardevolle toegang tot latent werkzoekenden – mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maar wel openstaan voor nieuwe carrièrekansen. Deze groep wordt vaak over het hoofd gezien wanneer organisaties zelf proberen te werven. WalkQr kan deze latent werkzoekenden activeren en interesseren voor een positie binnen jouw bedrijf.

De voordelen van het inschakelen van WalkQr als jouw recruiter

 1. Tijdbesparing
  Vaak is er haast bij het aantrekken van nieuw talent, maar ontbreekt het aan de benodigde tijd om dit proces intern te beheren. Vooral aan het eind van jaar, de maanden november en december, staat er druk op de ketel. Organisaties zijn vaak al druk bezig met hun eigen business, hun primair proces. Bovendien is het wervings- en selectieproces op zichzelf tijdrovend. WalkQr neemt een groot deel van deze last op zich. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle sollicitaties professioneel worden afgehandeld, wat het imago van jouw bedrijf ten goede komt.
 2. Expertise
  Het wervings- en selectieproces vergt niet alleen tijd, maar ook expertise. Hoe selecteer je de juiste kandidaat? Waar moet je op letten? Hoe bepaal je of een kandidaat goed bij de organisatie en de functie past? Is er überhaupt een complete functiebeschrijving? Dit zijn allemaal vragen waar WalkQr bij kan helpen.
 3. Uitgebreid netwerk
  Het kan soms lastig zijn om de juiste kandidaten aan te trekken, vooral als er schaarste is op de arbeidsmarkt of als je specifieke vaardigheden en ervaring nodig hebt. Het is onze kernactiviteit om geschikte kandidaten te koppelen aan organisaties, en daarom beschikken we over uitgebreide netwerken. Een kandidaat die misschien niet past bij organisatie X, kan wel perfect aansluiten bij jouw organisatie.
 4. Specialistische marktkennis
  WalkQr begrijpt de trends, de concurrentie en de specifieke uitdagingen binnen jouw branche en de regio. Deze marktkennis is nodig om de juiste kandidaten aan te trekken, omdat we weten waar we moeten zoeken en wat we moeten bieden om toptalent binnen te halen.
 5. Screening en kwaliteitsborging
  WalkQr heeft gevestigde procedures voor het screenen van kandidaten. We controleren referenties, testen vaardigheden en voeren diepgaande interviews uit om ervoor te zorgen dat de kandidaten niet alleen op papier geschikt zijn, maar ook goed bij de bedrijfscultuur en waarden passen. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle match vergroot.
 6. Kostenbesparing op de lange termijn
  Hoewel het inhuren van WalkQr initieel kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Het vermijden van verkeerde matches en snellere invulling van vacatures kunnen aanzienlijke financiële voordelen opleveren.

 

Kortom, het inschakelen van WalkQr biedt organisaties niet alleen tijds- en kostenbesparing, maar geeft hen ook toegang tot expertise, een breed netwerk en een dieper inzicht in de arbeidsmarkt, wat kan leiden tot succesvollere werving en betere matchen tussen kandidaten en organisaties.

Bij WalkQr zijn we er trots op dat we jouw partner kunnen zijn in het vinden van de juiste talenten die passen bij jouw organisatie en doelstellingen.