Van advies tot actie: word onderdeel van het winnende team bij VLR accountants.

Bij VLR Accountants draait het om cijfers. Het zou raar zijn als dat niet zo was bij een accountantskantoor. De focus van VLR ligt echter op de mensen (klant en personeel), samenwerking en groei. In een interview met Jaco Spruyt, een van de bevlogen partners van VLR, ontdekken we wat VLR zo bijzonder maakt en waarom het de ideale plek is voor ambitieuze (assistent) accountants.

Jaco begint met enthousiasme te vertellen over de bedrijfscultuur bij VLR. “Werken bij VLR is werken bij het winnende team. We gaan voor de winst; om de beste te zijn voor onze klanten. De R in VLR staat voor Resultaatgericht. Daar staan we voor. Wij werken onze waarden overal in door; bijvoorbeeld in trainingen, cursussen en de interne eindejaarsgesprekken.”

Dienstverlening en klanten

“Bij VLR gaan we verder dan alleen financiële dienstverlening; we bouwen duurzame relaties op met onze klanten,” zegt Jaco. “Vanzelfsprekend doen we alles wat je van een goede accountant mag verwachten. Onze dienstverlening is opgedeeld in drie afdelingen: Administratie, audit en advies. Wij voegen onze expertise op het gebied van administratie, accountancy en fiscale wetgeving toe aan de expertise die onze klanten hebben in hun vak en branche. Onze klantgerichtheid is niet slechts een term. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar om het leveren van echte waarde aan onze klanten.”

“We hebben klanten van verschillende groottes en sectoren, van lokale ondernemers tot grote bedrijven”, vertelt Jaco. “Het klantverhaal van enkele klanten vind je op onze website. Het feit dat ze bij ons blijven en ons aanbevelen, is het grootste bewijs van ons succes.”

Teamdynamiek

Bij VLR Accountants is het teamgevoel voelbaar. Jaco licht toe: “Tijdens de pauzes zie je collega’s fanatiek een potje tafelvoetbal spelen, terwijl anderen buiten een rondje wandelen. Het draait niet alleen om het werk; we delen successen, stimuleren elkaar en streven samen naar groei. Bij VLR is de teamdynamiek net zo belangrijk als de hoogstaande prestaties die we leveren.”

Hij licht toe hoe bij VLR de teamdynamiek wordt gestimuleerd: “In tegenstelling tot het werken bij een groot kantoor, voer je bij ons alle werkzaamheden uit voor de klant. Niet slechts een gedeelte. Daarbij staat je team natuurlijk wel ter zijde. Bij ons heb je een directe invloed op het succes van onze klanten en draag je bij aan het behalen van de hoogst mogelijke resultaten.”

 

Werk-privebalans

“Bij VLR waarderen we de werk-privébalans van onze medewerkers enorm,” zegt Jaco. “We begrijpen dat het leven meer is dan alleen werk, en daarom moedigen we flexibiliteit in werktijden aan. Bij ons is het geen uitzondering, maar de norm.” Hij illustreert dit met voorbeelden: “Werknemers hebben de vrijheid om hun tijd aan te passen en we zijn altijd bereid om in individuele behoeften te voorzien. Een goede balans is cruciaal voor tevreden en gemotiveerde medewerkers.”

Groeiperspectieven en ambities

“We zijn gegroeid gedurende de afgelopen jaren. Onze groei komt voort uit het behouden van onze identiteit, met een informele sfeer en korte lijnen, terwijl we streven naar kwaliteit en professionaliteit. Op korte en lange termijn zien we veel groeiperspectieven bij VLR,” zegt Jaco. “We hebben de ambitie om ons team van 25 naar 35 personen te laten groeien. We willen een solide speler blijven in de accountancywereld en onze auditdiensten verder uitbreiden. Ook zien we mogelijkheden op het gebied van duurzaamheidsrapportages. Wij blijven onze kennis daarin ontwikkelen op basis van de nieuwste ontwikkelingen.”

Opleidingsmogelijkheden en ontwikkeling

“Bij VLR investeren we actief in de professionele ontwikkeling van onze medewerkers,” benadrukt Jaco. “We bieden opleidingsprogramma’s en kansen voor verdere specialisatie binnen het bedrijf.” Hij voegt toe: “We moedigen een proactieve benadering van persoonlijke ontwikkeling aan en streven ernaar om elke medewerker in staat te stellen zijn volledige potentieel te bereiken.”

Werving en teamgroei

“De samenwerking met WalkQr is belangrijk voor ons succes. We kunnen niet groeien als we niet genoeg personeel hebben. Ze begrijpen onze behoeften en helpen ons bij het vinden van de juiste talenten die passen bij onze bedrijfscultuur. De waarde van zo’n partner hebben we al eerder ervaren; die mensen werken er nog. Je moet doen waar je goed in bent. Wij in accountancy, WalkQr is de specialist in het vinden en koppelen van mensen. Zij hebben kennis van mensen en weten welk bedrijf en werkplek écht bij hen past.” Het is een samenwerking waarbij vertrouwen en een persoonlijke klik centraal staan. Met elkaar wordt de juiste aanpak besproken en regelmatig contact zorgt ervoor dat deze aanpak aangepast wordt waar nodig.

"Werken bij VLR is werken bij het winnende team. We gaan voor de winst; om de beste te zijn voor onze klanten."

“Bij VLR zijn we op zoek naar personen die zich willen aansluiten bij ons winnende team,” zegt Jaco. “We werven actief nieuwe medewerkers. Zo hebben we o.a. een vacature voor een relatiebeheerder en een controle leider. Hij sluit af met een uitnodiging: “Als je op zoek bent naar een plek waar je geen nummer bent, maar een gewaardeerd lid van een hecht team, kom dan werken bij VLR. En, woon je in de Krimpenerwaard en ben je het zat om steeds in de file te staan voor de Algerabrug? Overweeg dan om aan deze kant van het water te blijven😉. Werken in de Krimpenerwaard scheelt (veel) reisafstand.”

Ontdek meer over de vacatures hieronder. We zien ernaar uit om jou te kennis te laten maken met VLR accountants.